Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” diyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklığında başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yüzme kursları açılıyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yenilenen spor tesisleri ile Ege Üniversitesi, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda,  Ege Üniversitesinin uzman eğitmenleri ve nitelikli cankurtaran ekibinden oluşan kadrosuyla vereceği yüzme kursları, 5 Temmuz tarihinde başlıyor. Çocuk ve yetişkin kategorilerinde yapılacak olan kurslar kapsamında Ege Üniversitesi öğrencileri, personeli ve yakınları öncelikli olmak üzere 6 yaşını doldurmuş herkesin yüzmeyi öğrenmesi amaçlanıyor. Kurs ile ilgili detaylı bilgiye Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu telefon numarası olan “0232 388 10 29” aranarak ulaşılabiliyor.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi; 2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, 100 günde 100 kişiye yüzme öğretmeyi hedefleyerek başlayan ve daha sonra 81 ilde çeşitli kuruluşlar aracılığı ile geniş kitlelere yayılmış bir proje.  Proje ile ilgili tanıtım videolarına ve detaylı bilgiye “yuzmebilmeyenkalmasin.gsb.gov.tr” internet adresinden erişilebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir