Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Sadece eğitim öğretimde değil pek çok alanda iş birliği yapacağız”

EÜ ile Iğdır ve Bitlis Eren üniversiteleri YÖK Anadolu Projesi yol haritasını belirledi

 Rektör Budak, “Sadece eğitim öğretimde değil pek çok alanda iş birliği yapacağız”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığındaki Ege Üniversitesi Heyeti,  YÖK Anadolu Projesi kapsamında yürütülecek faaliyetlerin yol haritası belirlemek amacıyla Iğdır ve Bitlis Eren üniversitelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Genç üniversiteler ile deneyimli üniversiteleri bir araya getiren YÖK Anadolu Projesi kapsamında eşleşen Ege Üniversitesi ile Iğdır ve Bitlis Eren üniversiteleri heyetleri proje kapsamında yapılacak olan akademik, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin detaylarını belirlemek için bir araya geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan ve ilgili akademik birimlerin yöneticilerinden oluşan Ege Üniversitesi Heyeti, Iğdır ve Bitlis Eren üniversitelerini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Rektör Budak, “YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç Hocamızın öncülüğünde hazırlanan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile hayata geçirilen YÖK Anadolu Projesinde,  üniversitemiz kıdemli üniversiteler arasında yer alarak, Bitlis Eren ve Iğdır üniversiteleri ile eşleşti. Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri, kıdemli üniversitelerle eşleştiren, gelişmiş üniversitelerin altyapısını, yetişmiş akademik kadrosunu ve birikimini genç üniversitelerle paylaşacağı bu çalışmanın projede yer alan tüm paydaş üniversiteler için güzel sonuçları olacak. Türk Yükseköğretiminde ilk olan bu proje; eğitim kalitesinden mezunların niteliğine, araştırma altyapılarından kütüphane imkânlarının karşılıklı kullanılmasına kadar pek çok detayı içinde barındırıyor. Ege Bölgesinin ilk, ülkemizin köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan üniversitemiz, bilgi ve birimini, tecrübesini, güçlü altyapısını her iki paydaş üniversitemizin öğrenci ve akademisyenlerinin kullanımına açacak. Paydaşı olduğumuz ülkemizin her iki güzide üniversitesi ile iş birliğimizi eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra ekonomik, kültürel, sportif, sosyal alanlara da taşıyarak projeden beklenen dayanışmanın en güzel örneklerinden birine imza atacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ”

YÖK Anadolu Projesi kapsamında Iğdır ve Bitlis Eren üniversiteleri ile eşleşmekten mutluluk duyduklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Paydaş olduğumuz ülkemizin iki güzide yükseköğretim kurumuna YÖK Anadolu Projesi kapsamında yürüteceğimiz çalışmaları ele almak amacıyla bir ziyaret yaptık. Her iki yükseköğretim kurumuzun yönetimleri ile verimli toplantılar gerçekleştirdik. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. Proje kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi ile Beslenme ve Diyetetik alanında,  Iğdır Üniversitesi ile İngiliz Dili ve Edebiyatı, Havacılık Yönetimi, İnşaat Mühendisliği ve Hemşirelik gibi alanlarda iş birliği yapıyoruz. Bu ziyaretle paydaş üniversitelerimizle somutlaştırdığımız iş birliğimizi daha da ileri noktalara taşıyarak sürdüreceğimize yürekten inanıyorum. Bu birliktelikle hem üniversitelerimizi daha güçlü hale getireceğiz hem de ülkemiz biliminin gelişimine önemli katkılar sağlayacağız.  Bu vesileyle Ege Üniversitesinin, bu kutsal görevin paydaşı olmasına olanak tanıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a bir kez daha  teşekkür ediyorum” dedi.

“KÜMER MÜZESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDULAR”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığındaki Ege Üniversitesi Heyeti program kapsamında ilk olarak Iğdır Üniversitesini ziyaret etti.  Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın makamında ağırladığı EÜ Heyeti,   Iğdır Üniversitesi Üst Yönetimi ve Senatosuyla bir araya geldi. Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’i makamında ziyaret eden EÜ Heyeti, Iğdır Üniversitesi’ndeki temasları kapsamında Temel Sağlık Bilimleri Simülasyon Laboratuvarı ve Kültürel Mirası Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜMER) Müzesinde incelemelerde bulundu, ardından dünyaca ünlü tuz mağarasını sağlık turizmine kazandırmak amacıyla yürütülen proje hakkında bilgi aldı.

Programın ikinci günü Bitlis Eren Üniversitesine geçen Ege Üniversitesi Heyeti, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ı makamında ziyaret ederek, senato üyeleri ile bir araya geldi. Ege Üniversitesi heyeti program kapsamında Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a da nezaket ziyaretinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir