Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege, 2209-A programa en çok başvuru yapan ve en çok projesi kabul alan üniversite oldu

Ege Üniversitesinin TÜBİTAK başarısı devam ediyor

 Ege, 2209-A programa en çok başvuru yapan ve en çok projesi kabul alan üniversite oldu

TÜBİTAK- BİDEB “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri” destekleme programlarına 2022 yılı 2. döneminde yapılan başvurular değerlendirilerek destek almaya hak kazanan projeler açıklandı. Ege Üniversitesi, 2209-A programa en çok başvuru yapan ve en çok projesi kabul alan üniversite olurken, 2209-B programında ise 3’üncü sırada yer aldı. Ege Üniversitesi, 2209-A programına başvuru sayısını bir önceki yıla göre 77’den 699’a çıkartarak önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. 2209-B Programında ise geçen yıl 32 olan başvuru sayısını bu yıl 83’e yükseltti.

2209-A ve 2209-B öğrenci projelerinde zirvede

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı  (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 Dönemi sonuçlarına göre Ege Üniversitesi, 435 proje ile en çok başvuru yapan ve 276 proje ile en çok kabul alan yükseköğretim kurumu oldu.  Ayrıca Ege Üniversitesi, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 sonuçlarına göre ise 46 proje başvurusu yaptı ve 18 kabul ile 3’üncü sırada yer aldı. TÜBİTAK tarafından projeleri desteklenen öğrenci ve öğretim elemanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin tam akredite öncü bir araştırma üniversitesi olduğunu ve bu başarıları sürdürülebilir kılmak için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.

“Genç bilim insanlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz”

Genç bilim insanlarını ve araştırmacılarını yetiştirmek amacıyla Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini kurduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öncelikle, üniversitemizde öğrenimlerine devam eden öğrencilimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları için oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin sürdürülebilir olmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizi yetiştirmek amacıyla Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini kurarak, burada gençlerimize Ar- Ge kültürü kazandırıyoruz. Bilgi ve teknoloji geliştirmeleri,  proje hazırlamaları,  bu projeleri tescilleyerek ticarileştirmeleri yönünde önemli eğitimler veriyoruz. Üniversitemizle sanayi kuruluşları arasında işbirliklerinin oluşturulması ve bölge sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede geliştirilmesine yardımcı olunmasına yönelik olarak da hizmetler veriyoruz. Egeli genç bilim insanlarımız bir laboratuvar ortamı sunan bu merkezimizde hazırladıkları projelerle hem bilim temelli bilgi ve teknoloji üretiyorlar hem de kişisel ve entelektüel becerilerini geliştiriyorlar. Üniversite sıralarında öğrendikleri teorik bilgiyi pratiğe aktarıyorlar. Bu iklime dahil ettiğimiz genç bilim insanlarımızın danışman hocaları ile birlikte hazırladıkları projeler TÜBİTAK’tan destek almaya devam ediyor. Bu vesile ile TÜBİTAK Programları kapsamında üniversitemizi, ülkemizin zirvesine taşıyan,  projesi kabul gören öğrencilerimizi,  proje yürütücüsü ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir