Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Moda ve Tasarım Yüksekokulu akademisyenlerinden 4 kaynak eser

Egeli bilim insanları alanlarında referans eserleri literatüre kazandırmaya devam ediyor

Moda ve Tasarım Yüksekokulu akademisyenlerinden 4 kaynak eser

Ege Üniversitesinin (EÜ) araştırma üniversitesi hedefine bir katkıda Moda ve Tasarım Yüksekokulundan geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile iki yıl önce eğitim öğretime başlayan Moda ve Tasarım Yüksekokulu akademisyenleri hem eğitim öğretime hem sektöre hem de literatüre referans kaynak oluşturan dört önemli kitaba imza attı.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan ve beraberindeki akademisyenleri makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bilim insanlarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan tarafından “Giysi Kalıpçılığına Giriş”, Yüksekokul akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Arzu Şen Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Boz tarafından “Etek Üretiminde Kalıp ve Dikim Uygulamaları” ile Dr. Öğr. Üyesi Ece Nüket Öndoğan tarafından “Moda Pazarlaması” ve “Pazarlama” isimli kitaplar yayımlandı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz, Araştırma Üniversitesi olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.  Öğrenci odaklılık ve eğitimde kalite ilkelerinin yanında akademik faaliyetler de bu süreçte önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda Moda ve Tasarım Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Yüksekokul akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Arzu Şen Kılıç,  Dr. Öğr. Üyesi Serkan Boz, Dr. Öğr. Üyesi Ece Nüket Öndoğan anlamlı çalışmalar yürüterek önemli kaynak kitaplara imza attılar. Üretken akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen Moda Tasarımı Bölümü oldu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile iki yıl önce eğitim öğretime başlayan Moda ve Tasarım Yüksekokulu, 2020- YKS yerleştirme sonuçlarına göre Moda Tasarımı alanında en çok tercih edilen lisans programı olarak birinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir