Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Psikolojik Danışma Topluluğu gençlerin kişisel gelişimlerine destek oluyor

Ege Psikolojik Danışma Topluluğu yeni üyelerini bekliyor

 Ege Psikolojik Danışma Topluluğu gençlerin kişisel gelişimlerine destek oluyor

Ege Üniversitesinde öğrencilerin ders dışı zamanlarında bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında sosyal becerilerini geliştirerek, kaliteli zaman geçirmelerini sağlayan 91 öğrenci topluluğu, yeni akademik dönem ile birlikte faaliyetlerine başladı. Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma Topluluğu, farklı konularla ve değişik içerikte çalışmalarla farkındalık oluşturmaya ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya yeni dönemde de devam edecek.

Topluluk ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Ege Psikolojik Danışma Topluluğu Başkanı Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümü (PDR) 3. Sınıf Öğrencisi Yasemin Bozkurt, “Topluluğumuz, çoğunluğunu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu bir topluluktur. Bu sebeple etkinliklerimiz çoğunlukla akademik yönde ve PDR öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik oluşturulmaktadır. Fakat psikolojiye, felsefeye, sosyal ve kültürel konulara ilgisi olan üniversitemizin her öğrencisine açık bir topluluktur. Yaptığımız etkinliklerle üyelerimizin kişisel gelişimlerine destek olmayı, sağduyularını ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Düzenledikleri birçok etkinlikle üyelerinin akademik, sosyal, kültürel ve toplumsal yönde gelişimlerine katkı sunduklarını belirten Bozkurt, “Geçtiğimiz akademik dönem içerisinde, haftada bir saat olmak üzere üç hafta süren ‘Öğrenci Olmak ve Öz-Bakım Atölyesi’ isimli etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlik Psikolojik Danışman Figen Aslan ‘Öğrenci Olmak ve Öz-Bakım konulu atölyesi ile başlayıp, Pilates-Yoga Antrenörümüz Ekinsu Asker eşliğinde yoga-pilates yaparak bitirmiştik. Çeşitli alanlarda çalışan PDR mezunları ile bir araya gelerek nerede, ne koşullarda çalıştığımızı deneyimlemiş birinin penceresinden dinlediğimiz bir sürü çevrimiçi ve yüz yüze etkinliğimiz oldu. ‘Duyudan Duyguya’ ve ‘Şiddet Biçimleri’ isimli drama atölyelerimiz oldu. Bu atölyelerde bir yandan eğlenirken diğer yandan düşünme, uygulama ve sorgulama fırsatı bulduk. Doğa yürüyüşü, Film Geceleri gibi etkinliklerle, beraber bir şeyler öğrenirken farkındalığımızı, sağduyumuzu arttırmayı amaçladık. Topluluğumuzun ayrıca; psikoloji, sanat, tarih, mitoloji ve daha birçok konuda içerik bulunan ‘Psişe’ dergisi de bulunuyor.  Önümüzdeki akademik dönem de topluluğumuza katılacak yeni arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir