Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak,  Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

Ege Üniversitesi 2022- 2023 Eğitim- Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni

 Rektör Prof. Dr. Budak,  Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

Ege Üniversitesi (EÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Programı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde EÜ Üst Yönetimi, EÜ Senato Üyeleri, fakülte, yüksekokul ve enstitülerin yöneticileri ile akademisyen ve öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

EÜ’de yeni akademik yılın ilk töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile gerçekleştirildi.

Yeni akademik yılın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün, 21. yüzyılın dinamiklerine yakışır bir değişimin ve gelişimin yaşandığı üniversitemizde yeni bir akademik yıla daha, hep birlikte merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin ve Ege Bölgesinin en köklü üniversitesi olan Ege Üniversitesi, nitelikli akademik kadrosu, güçlü bilimsel çalışmaları, seçkin öğrenci ve nitelikli mezunlarıyla yıllardır bilime ve ülkemize hizmet eden güçlü bir yükseköğretim kurumudur. Yeni akademik yılda da, üniversitemizin köklü tarihine yakışır başarılara hep birlikte imza atacağız. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren etkin hizmet ağımızı genişletmek, Ege Üniversitesi markasını yüceltmek, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak için  ciddi bir değişim dönüşüm başlatarak  bıkmadan, usanmadan var gücümüzle çalıştık. Ege Üniversitesi için birlikte yaptığımız çalışmaların sonucunda,  tarihi başarı hikâyeleri yazdık. Bu başarılar bir tesadüf değil ortak inanç, ortak akıl ve üstün gayretin sonucuydu” diye konuştu.

 Ege Üniversitesinin başarılarını sürdürülebilir kılmak için tüm çalışanlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,  “Bu sorumlulukları yerine getirebilmek için gelecek dönemde de ortak bilinçle çalışacağımıza yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir