Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün tam donanımlı laboratuvarları yeni araştırmacılarını bekliyor

Egeli gençler, tam donanımlı laboratuvarlarda teoriyi pratikle buluşturuyor

Üniversite tercihi yapan adayların göz önünde bulundurdukları önemli kriterlerin başında eğitim-öğretim ve uygulama altyapısı geliyor. Eğitimin her alanında kaliteyi önceleyen Ege Üniversitesi, sadece teorik eğitim değil uygulama alanında da verimliliği maksimum seviyeye çıkarmak adına laboratuvarlarını en son teknolojik cihazlarla donatıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde başlatılan akreditasyon seferberliği kapsamında Ege Üniversitesinin pek çok laboratuvarı, yetkili kuruluşlar tarafından akredite edilmiş durumda.

Eğitim ve öğretimde kalitesi tescilli, öğrenci odaklı,  uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesi, tam donanımlı eğitim laboratuvarları ve nitelikli akademisyenleriyle üniversite adaylarının ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Eğitim öğretim ve araştırma altyapısını sürekli güncellediklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Laboratuvarlar, eğitimin mutfağıdır. Teorik bilgilerin uygulamaya dönüştüğü, deneylerin, gözlemlerin gerçekleştirildiği laboratuvarlar, kuşkusuz ki öğrencilerin eğitim hayatını zenginleştirir. Bunun bilincinde olarak biz de sürekli laboratuvar altyapımızı güncelliyoruz. Var olan laboratuvarları son teknolojilerle desteklerken aynı zamanda yeni laboratuvarları üniversitemize kazandırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, bu laboratuvarda hocalarıyla birlikte çalışıyor, onlarla ortak projeler üretiyorlar. Hatta bu projeleri, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca desteklenme şansı yakalıyor. Ege Üniversitesi, başta uygulamalı eğitim birimleri olmak üzere akredite olan programlar bakımından Türkiye’nin öncü üniversiteleri arasında yer alıyor. Laboratuvarlarımızın önemli bir bölümü hem ulusal hem de uluslararası akreditasyon veren kurum ve kuruluşların değerlendirmelerinde başarılı bulunarak kalitesini tescilledi. Üniversitemizde öğrencilere, araştırmacılara ve akademisyenlere hizmet veren bine yakın laboratuvar bulunuyor ” diye konuştu.

 “Başarı hikâyeleri ve ödüllerle dolu nitelikli akademisyen kadrosu”

Türkiye’de ve dünyada yaptığı çalışmalarla ve aldığı ödüllerle adını duyuran çok sayıda nitelikli akademisyene sahip olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilimsel altyapıya yaptığımız her yatırım, üniversitemize patent, proje, sağlık hizmeti ve uluslararası itibar olarak dönüyor. Laboratuvarlarımız, sadece üniversite içinde sınırlı kalmayıp özel sektör ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarına da karşılık veriyor. Ege Üniversitesi olarak yeni eğitim- öğretim döneminde de tüm öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve paydaşlarımıza nitelikli bir araştırma ortamı sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir